ThemaHappen (Speciaal)bierroute

ThemaHappen | (Speciaal)bierroute - 26 km.
De (speciaal)bierroute is een fietstocht van ongeveer 26 kilometer, verdeeld over 2 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een lekker speciaalbiertje (of frisdrank) en een leerzame rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij.

Arrangement
Het arrangement is inclusief:

  • Een heerlijke lunch
  • Een fietskaart en fietskaarthouder
  • Een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij, inclusief rondleiding van een uur, een bezoek aan de Hertog Jan Winkel en een passend drankje in de Hertog Jan Proeverij
  • Een uitgebreid hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank)
  • Een afsluitende borrel inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) en een borrelgarnituur

Culinair genieten
We starten met een heerlijke lunch bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij. Naast drinken had hertog Jan van Brabant nog een andere passie: goed en veel eten. In het eten komt de brouwerscultuur duidelijk terug. De chef-kok combineert namelijk de smaak van bier met mooie, verse streekproducten en vormt daarmee een unieke menukaart.

Historie
Het verhaal van Hertog Jan begint in de eerste jaren van de vorige eeuw. In de Limburgse Maasvallei, net buiten Arcen, besluiten vier bevriende brouwers de handen ineen te slaan. Samen richten zij Stoombierbrouwerij De Vriendenkring op. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ligt de brouwerij midden in de vuurlinie. De beschietingen zorgen voor veel schade, waardoor de brouwerij tijdelijk de deuren moet sluiten. Tijdens de rondleiding kunt u nog altijd de kogelgaten zien. Wegens een reorganisatie gaat de brouwerij in 1981 dicht. De enthousiaste brouwers blijven echter in de brouwerij geloven waardoor de brouwerij weer heropend werd, ditmaal onder de naam Arcense Bierbrouwerij. Wat ooit begon met vier vrienden met een passie voor het brouwersvak, is uitgegroeid tot een succesvol merk met een hooggewaardeerde pilsener en een aantal karakteristieke speciaalbieren.

Nationaal Park De Maasduinen
Na de lunch en het bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij trappen we door het Limburgse landschap naar brasserie De Huiskamer, gelegen in Nationaal Park De Maasduinen. Hier krijgt u een heerlijk hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank). De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland en is ontstaan door water, wind en de mens. Dit natuurgebied ligt tussen Gennep en Arcen en kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.

Nagenieten
Na het hoofdgerecht stappen we weer op de pedalen en duiken het groen in. Naast de duinen passeren ook bossen, vennetjes en heidevelden de revue. We eindigen bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij, waar u kunt kiezen uit een van de heerlijke speciaalbieren (of 2 frisdrank). Onder het genot van een borrelgarnituur en een drankje is het lekker nagenieten van deze culturele, culinaire en sportieve middag.

Tijdsduur arrangement ca: 8 uur

Prijzen per persoon 

volwassenen 54,40
Kinderen 12 t/m 17 jaar 
Kinderen 4 tot 12 jaar 
 

Voor kinderen tot 4 jaar kan Happen en Trappen in onderling overleg een passende oplossing bieden.

"ThemaHappen | (Speciaal)bierroute" is alleen te boeken via ThemaHappen zelf. Ook voor meer informatie kunt u bij hun terecht. Dus niet via onderstaand formulier!