Happen en Trappen "Lang Leve Limburg!"

Route Lang Leve Limburg! - 38 km.

Van aspergedorp tot vestingstad, van rivierduin tot bierbrouwerij: de Maasduinen staan garant voor volop variatie. Een smakelijke portie bourgondische gezelligheid maakt de dag compleet. Hier wordt met recht gesproken over de ‘ Liefde voor Limburg'. 

Aspergedorp
De route begint en eindigt in Grubbenvorst ten noorden van Venlo. Grubbenvorst behoort tot de mooiste dorpen van de streek. Het wordt omgeven door aspergevelden, waardoor Grubbenvorst bekendstaat als ‘aspergedorp’. Na een ontspannen ontvangst stappen we op de fiets, steken de Maas over en trappen naar Velden.

Pieterpad
Ook Velden heeft een gezellig centrum met verschillende terrassen. Het Pieterpad, de beroemde langeafstandswandeling, loopt dwars door het dorp. Ooit werd Velden uitgeroepen tot ‘Groenste Dorp van Nederland’. Niet verwonderlijk dus, dat fietsers en wandelaars hier volop aan hun trekken komen.

Rivierduinengordel
We vervolgens onze weg en fietsen Nationaal Park De Maasduinen in. Hier bevindt zich de langste rivierduinengordel van Nederland. Naast de duinen passeren ook bossen, vennetjes en heidevelden de revue. Dan is het tijd voor een stukje cultuur, want Arcen komt in zicht.

Liefde voor het bier
Arcen is het toeristisch hart van deze streek. Dit vestingstadje is bekend vanwege de Kasteeltuinen, maar natuurlijk ook vanwege de plaatselijke brouwerij: Hertog Jan. In 1915 werd met een stoommachine het eerste bier gebrouwen en opgeslagen in houten vaten. Inmiddels gaat het er een stuk moderner en efficiënter aan toe, maar aan de liefde voor het bier is niet veranderd. Alle reden dus om hiervan te genieten, maar niet teveel: er wacht u nog een etappe terug naar Grubbenvorst.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij In de Witte Dame in Grubbenvorst. Daarna volgt een voorgerecht bij Jagersrust in Velden, en vervolgens een soepje bij Jachthut Op den Hamer in Wellerlooi. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij de Hertog Jan Proeverij in Arcen. Bij Clevers in Grubbenvorst ten slotte, staat het dessert voor u klaar.

Tijdsduur arrangement ca: 8 uur

Prijs per persoon 

volwassenen 38,50
kinderen 12 t/m 17
kinderen 4 tot 12 jaar
 

Voor kinderen tot 4 jaar kan Happen en Trappen in onderling overleg een passende oplossing bieden.

Dit arrangement is ook zonder rondleiding door de Hertog Jan brouwerij te boeken. Op bovenstaande prijs wordt dan € 13,95 voor volwassenen in mindering gebracht en voor de kinderen € 6,95.

De route "lang Leve Limburg" is alleen te boeken via Happen en Trappen zelf. Ook voor meer informatie kunt u bij hun terecht. Dus niet via onderstaand formulier!