Goose Island proeverij

vrijdag 13 maart 2020

Wanneer was voor jou de laatste keer dat je tijd maakte voor gezelligheid? Dat je meer aandacht had voor je vrienden & familie dan voor je telefoon? Dat je écht proefde wat je aan het drinken was? 

Op vrijdag 13 maart organiseren wij de exclusieve Goose Island Proeverij. Een avond écht samen genieten, met onder andere:

- Vier bijzondere, exclusieve bieren*: Goose Island Obadiah Poundage Limited (fles), Goose Island Halia 2018 Limited (Fust), Goose Island Gillian 2018 Limited (Fust) en met als kers op de taart de Goose Bourbon County Stout 2019 Limited (Fles). We serveren ongeveer 150 ml per soort bier.

- Zytholoog Willion Kersten zal de avond begeleiden. Hij is een echte bierspecialist en houdt zich bezig met het brouwen en proeven van bieren. Deze avond zal hij ons mee op reis nemen in de smaak- en bierbeleving van Goose Island.

- Na het proeven van de tongstrelende bieren eindigen we de avond met een gerecht waarvan het water je in de mond loopt!

- Het verloten van (strikt geheime) Goose Island pakketten

INFO EN RESERVEREN
Let wel; wij vinden een leuke, gezellige avond belangrijker dan een bomvolle zaak, dus we hebben plek voor maximaal 50 gasten deze avond.
Datum: 13-3-2020
Aanvang: 20.00 uur tot ca. 22.00 uur (1e verdieping)
Kosten: € 42,50 
Reserveren:  klik hier (Mocht u reserveren dan gelden hiervoor onze algemene voorwaarden.)

* Deze avond serveren we de volgende bieren:

GOOSE ISLAND OBADIAH POUNDAGE LIMITED (Fles)
Porter - 6,5% alc - 3.63 / 5 Untappd
Old World Style Porter, gebrouwen met historicus Ron Pattinson. Een geschiedkundige met specialisatie in bieren. De wereldfaam is hem niet onbekend door het schrijven van meerdere bierboeken. Goose Island heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt, door deze complexe en rijke porter met hem te brouwen. Diepe toetsen van koffie, met een aanwezige smaak van turfgerookte mouten en een verfrissend zuurtje door het vergisten met Brettanomyces.

GOOSE ISLAND HALIA 2018 LIMITED (Fust)
Saison - 7,5% alc - 3.92 / 5 Untappd
Pioniers van Bourbon Barrel-Aged bieren, Goose Island zijn in de weer gegaan met whiskyvaten waarin ze hun bier laten rijpen met enkele opmerkelijke resultaten. Na het succes van Sofie, een heerlijk frisse Saison gerijpt in Chardonnay vaten, lanceerde de brouwerij uit Michigan een reeks even elegante brouwsels, waaronder deze Halia, Goose Island's Sour Peach Saison.Met royaal gebruik van perzik,om precies te zijn, 20 kg perziken per vat, begrijp je dat dit bier doordrenkt is van perzik! Dit zure fruit karakter wordt gecompenseerd door een funky silageboeket en een prettige invloed van de eikenhouten vaten. In de mond proef je scherpe Brettongist, gevolgd door een uitbarsting van frisse perzik en hints van citrusvruchten die van dit ongewone brouwsel een echt gourmetbier maken.

GOOSE ISLAND GILLIAN 2018 LIMITED (Fust)
Farmhouse Ale - 8,6% alc - 3.98 / 5 Untappd
Gillian van Goose Island uit Chicago is een Belgische stijl Farmhouse Ale. Deze zurige maar zeer goed doordrinkbare ale is gebrouwen met verse aardbeien, aardbeiensap, honing en witte peper. Daarnaast is dit bier gerijpt op wijnvaten en dat proef je terug!

GOOSE ISLAND BOURBON COUNTY STOUT 2019 LIMITED (Fles)
Vatgerijpt stout - 15,2% alc - 4.50 / 5 Untappd
De BCS is dit jaar gerijpt in vier jaar oude Heaven Hill, Buffalo Trace en Wild Turkey vaten, wat een rijk en complex mondgevoel oplevert. Het vatgerijpte bier heeft een sterk karakter met aroma’s van kers, amandel, cacao, vanille, rozijnen, eiken en karamel. Extra tonen van leer en tabak verrijken dit complexe bier dat met elke slok nog voller smaakt. Bourbon County Stout 2019 is de laatste toevoeging aan de prestigieuze BCS-reeks van Goose Island. Het heeft een diepzwarte kleur, met een fijn beige schuimkraag.

Misschien wel het beste bier van de wereld! En maar zeeeeeeer beperkt verkrijgbaar over de hele wereld.

BCBS.pngGillian.pngHalia.png    OBADIAH POUNDAGE.png