Goose Island proeverij

vrijdag 13 maart 2020

Het belooft een mooie avond te worden met 4 bijzondere bieren waar je niet zomaar aan kunt komen. U zult deze avond vier heerlijke exclusieve Goose Island bieren (circa 150 ml per bier) te proeven krijgen met als kers op de taart de Goose Bourbon County Stout. Deze avond zal onder leiding van Willion Kersten van speciale artisanale begleid worden. Willion is een echte Zytholoog. Ook wel biersommelier of bierspecialist genoemd. Een zytholoog is een kenner van bier en houdt zich bezig met het brouwen en proeven van bier. Net als de Maître-Sommelier bij wijn, weet een Zytholoog welk bier je het best kunt degusteren bij bepaalde gerechten. Na het proeven van de tongstrelende bieren wordt de innerlijke mens verwend met een heerlijke hap die past in deze sfeer. Al met al belooft het dus een bijzondere bieravond te worden. 

GOOSE ISLAND OBADIAH POUNDAGE LIMITED (Fles)
Porter - 6,5% alc - 3.63 / 5 Untappd
Old World Style Porter, gebrouwen met historicus Ron Pattinson. Een geschiedkundige met specialisatie in bieren. De wereldfaam is hem niet onbekend door het schrijven van meerdere bierboeken. Goose Island heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt, door deze complexe en rijke porter met hem te brouwen. Diepe toetsen van koffie, met een aanwezige smaak van turfgerookte mouten en een verfrissend zuurtje door het vergisten met Brettanomyces.

GOOSE ISLAND HALIA 2018 LIMITED (Fust)
Saison - 7,5% alc - 3.92 / 5 Untappd
Pioniers van Bourbon Barrel-Aged bieren, Goose Island zijn in de weer gegaan met whiskyvaten waarin ze hun bier laten rijpen met enkele opmerkelijke resultaten. Na het succes van Sofie, een heerlijk frisse Saison gerijpt in Chardonnay vaten, lanceerde de brouwerij uit Michigan een reeks even elegante brouwsels, waaronder deze Halia, Goose Island's Sour Peach Saison.Met royaal gebruik van perzik,om precies te zijn, 20 kg perziken per vat, begrijp je dat dit bier doordrenkt is van perzik! Dit zure fruit karakter wordt gecompenseerd door een funky silageboeket en een prettige invloed van de eikenhouten vaten. In de mond proef je scherpe Brettongist, gevolgd door een uitbarsting van frisse perzik en hints van citrusvruchten die van dit ongewone brouwsel een echt gourmetbier maken.

GOOSE ISLAND GILLIAN 2018 LIMITED (Fust)
Farmhouse Ale - 8,6% alc - 3.98 / 5 Untappd
Gillian van Goose Island uit Chicago is een Belgische stijl Farmhouse Ale. Deze zurige maar zeer goed doordrinkbare ale is gebrouwen met verse aardbeien, aardbeiensap, honing en witte peper. Daarnaast is dit bier gerijpt op wijnvaten en dat proef je terug!

GOOSE ISLAND BOURBON COUNTY STOUT 2019 LIMITED (Fles)
Vatgerijpt stout - 15,2% alc - 4.50 / 5 Untappd
De BCS is dit jaar gerijpt in vier jaar oude Heaven Hill, Buffalo Trace en Wild Turkey vaten, wat een rijk en complex mondgevoel oplevert. Het vatgerijpte bier heeft een sterk karakter met aroma’s van kers, amandel, cacao, vanille, rozijnen, eiken en karamel. Extra tonen van leer en tabak verrijken dit complexe bier dat met elke slok nog voller smaakt. Bourbon County Stout 2019 is de laatste toevoeging aan de prestigieuze BCS-reeks van Goose Island. Het heeft een diepzwarte kleur, met een fijn beige schuimkraag.
Misschien wel het beste bier van de wereld! En maar zeeeeeeer beperkt verkrijgbaar over de hele wereld.

LEKKERE HAP:
Onze koks zullen bij het laatste bier een super lekker gerechtje serveren om de honger te stillen.

PRIJZEN:
We zullen onder alle gasten een aantal Goose Island pakketten verloten. Wat hier in zit houden we geheim. 

INFO EN RESERVEREN:
Door de exclusiviteit zullen we op de avond rond de 50 gasten toe laten. Wees er dus snel bij.

Datum 13-3-2020
Aanvang: 20.00 uur tot ca 22:00 uur (1e verdieping)
Kosten: € 42,50 VROEGBOEK KORTING!! € 37,50 tot en met 23 februari.
Reserveren: klik hier (Mocht u reserveren dan gelden hiervoor onze algemene voorwaarden.)

BCBS.pngGillian.pngHalia.png    OBADIAH POUNDAGE.png